15 april: KLUSTER presenterar: KRUINGTSJEN & ANDRA SUPERHITS – soloföreställning av och med ANNE PAJUNEN

Affich_kluster_Anne_Pajunen

Kluster presenterar:

KRUINGTSJEN & ANDRA SUPERHITS!

-en soloföreställning av och med Anne Pajunen

KRUINGTSJEN & ANDRA SUPERHITS är en helt annan sorts opera i kammarformat. Skruvade röstljud, inslag av virtuos sång, fragment av känd musik flimrar förbi och används som en stämma i den nya musiken, rundgångstoner spelade som melankoliska melodier. En skivspelare blir ett instrument, på väggen syns uppförstorade detaljer som rör sig. Ett drömlikt kaos stundtals ackompanjerat av en altfiol, ibland av bruset från en mycket liten fickradio. Ett oväntat gästspel dyker upp. Kan innehålla spår av dans…

Kluster är mycket stolta över att kunna presentera detta roliga och originella allkonstverk där sångerskan, tonsättaren och performanceartisten Anne Pajunen utforskar och utmanar operafomen genom att på samma gång förkasta och flirta med några grundläggande element ur denna traditionsbundna och traditionsrika konstart. Med rösten som det självklara instrumentet ackompanjerar hon sig själv med ett skiftande instrumentarium från viola till elektronik, och utgör därmed minsta möjliga operakompani – solist och orkester i ett. Denna enaktare bjuder på ett antal berättelser som alla på ett eller annat sätt hänger ihop med varandra. Bland annat presenteras ett par humoristiska tolkningar på klassiska dilemman som är ständigt aktuella…

Varmt välkomna till ett musikaliskt äventyr som spränger gränser och korsar tekniker!

Medverkande:

Anne Pajunen – röst, viola, elektronik m.m

Måndag 15 april kl 20:00, Konsthallen ,Kulturens Hus
Entré: 90 kr (ordinarie), 80 kr (medlem), fri entré (medlem student/ungdom t om 20 år)

Förköp: Kulturens Hus, 0920-455900, ticnet.se (http://www.ticnet.se/event/kruingtsjen–andra-superhits-biljetter/262291)

Arr: Kluster, i samarbete med Kulturens Hus och Norrbottensmusiken, med stöd av Luleå Kommun, Norrbottens läns landsting, Statens Kulturråd, Kraftcentrum för Ny Musik och RANK.

Mer info:

Om Anne Pajunen:

Anne Pajunen är en mångfacetterad sångerska och artist vars originella och nyskapande scenkonst kan beskrivas som en form av performativa allkonstverk, där musik och teater blandas med röst, elektronik, scenografi och en nära publikkontakt. Föreställningarna är ibland korta iscensättningar av både egna och andra tonsättares vokalverk, ibland längre föreställningar som tar hela rummet i anspråk och involverar publiken på ett inbjudande, intrikat och innovativt sätt.

När Anne 2009 erhöll det prestigefulla Bob Kelly-stipendiet formulerade juryn sig bland annat så här: ”…under många år, på ett kreativt och egenisinnigt vis, verkat i gränslandet mellan nutida musik och performance.” Hon har framträtt på nutida musikfestivaler, både i Sverige och internationellt, performancefestivaler, klubbar, konsthallar och på musik- och teaterscener. Hon startade också 1994 ensemblen SMOK – Svenska Moderna Operaensemblen, som hon också är konstnärlig ledare för. Anne är verksam som tonsättare och medlem i Föreningen Svenska Tonsättare.

Hemsida:
http://www.annepajunen.com

Klipp från föreställningen:
http://vimeo.com/58040586
http://vimeo.com/44244058
http://vimeo.com/23798815
http://vimeo.com/43276555
http://vimeo.com/41898833

pajunen_solo_kopia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s