Kluster presenterar: Tsembla 12 oktober

 

Tsembla

Marja Johansson är en experimentell musiker, född i Luleå och numera bosatt i Åbo, Finland. Under namnet Tsembla gör hon originell och fantasifull musik någonstans i gränslandet mellan experimentell pop, psykedelia och elektroakustisk musik. Lördag 12 oktober framträder Tsembla för första gången i Luleå på Nordansmaks nystartade kulturkafé. På arrangemanget framträder även sångerskan Anna Lova. Missa inte det! Varmt välkomna!

‘Tsembla– Finland-based artist Marja Johansson– creates and inhabits melodic landscapes that are as decieving as they are addictive. Like fellow Finnish outré-experimental musician, Jan Anderzen– the brain behind projects Tomutonttu and Kemialliset Ystävät– Johansson creates recordings that feel equal parts childish, psychedelic, and tribal. Her craft may sound like alien transmissions sent from the past, but her style is inherently home-grown and of this world. On ”Aivojen Pimeydessä,” Johansson weaves strangely melodic rhythms on top of each other before introducing pulsing, spaced-out bass hits. It’s not until halfway through, however, that Johansson restrains individual layers to show the true complexity of an effortless-seeming sound.’ — The Wire

Mer om Tsembla:
Tsembla_artwork_medium_image

Lördag 12 oktober kl 12-15
Nordansmak, Stationsgatan 25b, Luleå

Fri entré!
Arr: Kluster i samabete med Nordansmak och Sensus

Nordansmak:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s