3 maj: Kluster presenterar: Circadia

Affisch Circadia 3 maj

Kära vänner!

Kluster är mycket stolta över att kunna presentera en konsert med Circadia, en ny hyllad grupp bestående av några av den europeiska improvisationsscenens främsta musiker – gitarristerna David Stackenäs och Kim Myhr, basisten Joe Williamson och trummisen Tony Buck. Den instrumentala utgångspunkten är ett slags ”back to basics”, men musiken kommer helt säkert att vara allt annat än det. Tät, rytmisk och stark suggestiv improvisationsmusik utlovas!

circadia

”Det är inte alltid givet att ensembler som består av toppmusiker lever upp till förväntningarna, och här handlade det trots allt om en fenomenal besättning. Musikerna har spelat med varandra många gånger, men i olika sammansättningar. Circadia är alltså första gången de möts i samma session. Kim Myhr på tolvsträngad gitarr, David Stackenäs delvis på akustisk gitarr och ebow-alkemi, uppbackade av lyhörda Tony Buck och Joe Williamson. Ofta är jag aningen skeptisk till stycken som bara växer på och tämligen enögt bär iväg mot en väntad extas. I det som Circadia skapade fanns just den rörelsen, utan att fullt ut brisera. Musiken levde helt och fullt på ständiga resningar och kuvande motrörelser, en vindel som ibland drog åt, ibland släppte ut. Ensemblen visste precis när det bär iväg och var i skeendet det är dags att skapa skiftning. Kort sagt var det enastående, euforiskt”

(Johan Redin , Sound of music)

Medverkande:

David Stackenäs – gitarr Kim Myhr – gitarr Joe Williamson – bas Tony Buck – slagverk

Lyssna på Circadia här:

https://soundcloud.com/kimmyhr/sets/circadia

Söndag 3 maj kl 19:00,
Kulturens Hus, Lilla Salen

http://www.kulturenshus.com/toppmeny/program/evenemang/evenemang/klustercircadia.5.420348f414c2b0eaa56d50.html

Entré: 120 kr (ordinarie) 90 kr (studerande, ungdom t om 20 år, medlem i Kluster ). Fri entré till medlem i Kluster som är studerande eller t om 20 år.

Förköp: Kulturens Hus 0920-455900,

http://www.ticnet.se/event/kluster-circadia-biljetter/372979

Arr: Kluster i samarbete med Kulturens Hus och Norrbottensmusiken, med stöd av Luleå Kommun, Norrbottens läns landsting och Statens Kulturråd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s