Klusterfestivalen 24-26 september!

klusterfest-15-ny

Kära vänner!

För femte året i rad arrangeras Klusterfestivalen och vi hoppas kunna locka såväl nya som gamla besökare till Norrbottens festival för nutida musik! Tre händelserika dagar i september där vi på ett lustfyllt sätt utforskar den flödande kreativitet som ryms inom den nutida konstmusiken, där noterad, improviserad och elektroakustisk musik blandas med ljudkonst, performance och mycket mer!

Slagverksmusik är festivalens tema och vi är mycket glada och stolta över att som årets hedersgäst kunna välkomna fantastiske Daniel Saur, vars perkussiva trollkonster kommer att prägla såväl invigningskonserten som lördagens konsert med Norrbotten NEO. Daniel kommer att finnas med under samtliga festivaldagar och fler musikaliska överraskningar är att vänta!

Slagverk har även en framträdande roll hos flera av festivalens övriga gäster, däribland Duo Ego, UmeDuo, Perlonex och inte minst hos ärkelegendariska Mats/Morgan Band som får äran att avsluta Klusterfestivalen med en furiös orgie i rytmer, klanger och allsköns galenskaper! Dessutom blir det slagverks-och-kompositionsverkstad för barn med slagverkarna Johanna Yew Olsson och Emma Roos Lindberg samt, liksom förra året, gong-meditation! Ni förstår säkert att det här är alldeles för intressant för att missa!
Varmt välkomna!

Klusterstyrelsen


Program för Klusterfestivalen 2015


Torsdag 24 september

Domkyrkan

18:30 Invigning med tal av Roger Stenberg, kultursekreterare Luleå Kommun, slagverkskonsert med barn från Östra skolan och slagverkarna
Johanna Yew Olsson och Emma Roos Lindberg och konsert med Reactor Percussion Duo (Daniel Saur & Roberto Hernandez Soto) feat Robert Ek (slutar ca 21:00)


Fredag 25 september


Kulturens Hus

13:30 Duo Ego: Vad man måste, mini-opera av Paula af Malmborg Ward
(Restaurangscenen)
19:00
UmeDuo (Lilla Salen)
20:00 Pausmingel med ljudliga överraskningar! (Foajén)
21:00 Perlonex (Lilla Salen)


Lördag 26 september

Kulturens Hus

Lilla Salen

11:00 – 12:00 Gong-meditation med Marlene Furbeck och Margit Schiött

VIP-rummet:

13:00 – 14:00 Echtzeitmusik, föreläsning av gruppen Perlonex om en experimentell musikscen i Berlin.

Stadsbiblioteket:

14:30 – 15:30  Duo Ego: Skyltmusik. Text/musik/performance

Lilla Salen:

19:00 Norrbotten NEO: Empreintes digitales (Lilla Salen)
20:00 Pausmingel med ljudliga överraskningar! (Foajén)
21:00 Mats/Morgan Band (Lilla Salen)

Med reservation för ändringar.


Biljetter:

Hela festivalen: 400 kr (ord), 300 kr (medlem)
Endast torsdag: 150 kr (ord), 100 kr (medlem)
Endast fredag eller lördag 200 kr/dag (ord) , 150 kr/dag (medlem)

Alla biljetter säljes på Kulturens Hus, 0920-455900, och via Ticnet (http://www.ticnet.se/event/klusterfestival-festivalpass-biljetter/390115)


Hitta till festivalen!

Kulturens Hus, Skeppsbrogatan 17 (Norra Hamn)

PROGRAM

Torsdag 24 september                                                    

Domkyrkan:
                                                                                                            
18:30 – 21:00 Invigning

1. Invigningstal

Roger Stenberg, kultursekreterare för Luleå Kommun, är årets invigningstalare.


2.Slagverksmusik komponerad av barn från Östra Skolan i samarbete med slagverkarna Johanna Yew Olsson och Emma Roos Lindberg

Vad passar bättre på en festivalinvigning än rykande färsk musik skapad av framtidens kompositörer? Musiken är resultatet av en dags workshop med Emma och Johanna där barnen utforskat olika sätt att genom musiken uttrycka känslor. De har upplevt och själva provat en mängd klangrika slagverksinstrument men även hittat andra saker som går att spela på.
Pang                                         Foto: Angelica Larsson


Medverkande: Johanna Yew Olsson, Emma Roos Lindberg samt barn från årskurs 4 på Östra Skolan – slagverk, komposition

 

Emma Roos Lindberg är uppväxt i Härnösand och studerar på musiklärarutbildningen i Piteå med klassiskt slagverk som huvudinstrument. Innan hon kom till Piteå var hon aktiv i Härnösands slagverksensemble och nu medverkar hon då och då i olika orkestrar och ensembler. Nyligen deltog Emma i ett kompositionsprojekt för förskolebarn med Eric Lundgren i spetsen. Hon brinner för samspelet och närvaron mellan musiker och människor och tycker om att spela till dans av olika slag såsom modern improvisation och tango.

Johanna Yew Olsson, uppväxt på Arholma i Stockholms skärgård, flyttade efter gymnasiet till Norrbotten där hon studerat klassiskt slagverk på Framnäs Folkhögskola och Musikhögskolan i Piteå. Johanna har nu sin bas i Göteborg och har deltagit i många olika musikaliska sammanhang, bland annat hållit workshops i Studio Acusticum i Piteå och spelat på IceMusics fantastiska isinstrument i Luleå. Johanna brinner för möten med energi, närvaro och overbaliserad kommunikation.


3.
Reactor Percussion Duo (Daniel Saur & Roberto Hernandez Soto) feat. Robert Ek

DANIEL


Kluster är mycket glada och stolta över att som årets hedersgäst kunna välkomna Daniel Saur! Som medlem i Norrbotten NEO sedan 2008 är denne internationellt verksamma mästare en välkänd musiker i länet, som förgyllt många nutida musik-konserter med sin virtuosa slagverkshantering.
Född och uppväxt i en musikfamilj var det självklart för Daniel att välja musiken som livsbana, och redan vid sex års ålder började han ta musiklektioner. Efter studenten följde i rask takt utbildningar vid Musikkonservatoriet i Falun, Framnäs Folkhögskola och Musikhögskolan i Piteå, där han sedan 2001 undervisar. Daniel är även gästlärare vid två mexikanska universitet.

2001 grundade Daniel och några kollegor slagverksensemblen Global Percussion Network, som givit ut 4 skivor och turnerat över hela världen.Han är även en flitig kompositör vars verk framförts i bland annat USA, Mexico, Argentina och Japan.

Med Norrbotten som bas är Daniel numera en etablerad musiker på högsta professionella nivå, som inspirerar unga och sprider musikens glädje över hela världen.

Daniel kan höras på ett 20-tal skivinspelningar och hans första soloskiva, Scattered thoughts, är ännu rykande färsk!

Det finns skäl att vänta sig perkussiv magi på denna tudelade invigningskonsert där Daniel framträder med två av sina nära samarbetspartners, slagverkaren Roberto Hernández Soto (med vilken han har projektet Reactor Percussion Duo) samt klarinettisten och Norrbotten NEO-kollegan Robert Ek.

http://www.danielsaur.com/


Reactor Percussion Duo
bildades 2014 av Daniel Saur och Roberto Hernández Soto i syfte att framföra slagverksbaserad kammarmusik på högsta nivå och samtidigt jobba nära unga musiker, att selektivt beställa nya verk och fungera som kompositionsverkstad för egna idéer. Under oktober 2014 turnerade duon i Mexiko men framträdandet på Klusterfestivalen är deras första konsert i Sverige.


Roberto Hernández Soto
började i unga år studera slagverk vid musikskolan vid UNICACH i Tuxtla Gutiérrez, Chiapas, Mexico, och avslutade sina studier vid musikkonservatoriet i Amsterdam, Holland med högsta betyg 2007.
Som marimbasolist har Roberto deltagit i ett flertal internationella tävlingar och alltid hamnat högt upp i resultatlistan. Som medlem i ensemblen Narimbo har han turnerat flitigt i Mexico, USA, Spanien, Holland, Frankrike, Tyskland och Belgien, och som musiker med stark folkmusikanknytning har han varit medlem i ett flertal ensembler som alla på ett framgångsrikt sätt utvecklat och förnyat den livfulla folkmusiken från Chiapas.
Maestro Hernández arbetar för tillfället som rektor vid musikhögskolan vid UNICACH – samma skola där han själv en gång tog sina första slagverkslektioner!

TICO

http://www.hltico.com/#!semblance/c1enr

Efter examen vid Kungliga Musikhögskolan har Robert Ek sedan 1999 varit verksam i Sverige, bland annat med längre uppdrag som soloklarinettist i Västerås Sinfonietta, Nordiska Kammarorkestern och Nordiska Kammarensemblen. Sedan hösten 2007 är han medlem i Norrbotten NEO. Som solist har Robert bland annat samarbetat med pianister som Bengt-Åke Lundin, Laura Barger och Staffan Sandström.Han har även uruppfört soloverk av Jesper Nordin och Ray Naessen.

Foto: Marco Feklistoff             Foto: Marco Feklistoff

 http://www.remusik.se

 

Daniel Saur – slagverk; Roberto Hernández Soto – slagverk; Robert Ek –klarinetter


Program:

Morton Feldman: Bass Clarinet and Percussion (1981) 17’

Johan Ramström: EpTaClaGo (2015) – Uruppförande – 15’

Daniel Saur: The Labyrinth (2008, rev. 2015) – Uruppförande – 15’

PAUS

Daniel Saur: Gentle Touch (2000) 8’

Joakim Sandgren: C’est toi qui reves (1994) 8’30”

Daniel Saur: Crystal Dreams, mov I-II (2014) 7’

Roberto Hernandez Soto: ¡Reacciones Sonoras! (2015)

Daniel Saur: Crystal Dreams, mov III-IV (2014) 14’

Anders Åstrand: El Groove (2014) 10’

 

Fredag 25 september

Kulturens Hus:

13:30 – 14:00 Duo Ego – Vad man måste (Restaurangscenen)

I samarbete med Luleå Riksteaterförening bjuder Kluster på en gratis lunchkonsert på restaurangscenen – minioperan Vad man måste med Duo Ego – ett 22 minuter långt verk där flyktingpolitik, frosseri, Dalahästar och personlig hygien avhandlas i rask takt! Verket komponerades för duon 2008 av Paula af Malmborg Ward som även skrivit librettot efter texter av Lina Ekdahl och Philippe Delerm

Efter ett mångårigt samarbete inom opera-, orkester- och kammarmusiken beslöt sig operasångerskan Monica Danielson och slagverkaren Per Sjögren att göra något annorlunda, utmana vedertagna ensembleformer och skapa en duo för sång och slagverk. Sedan starten 2001 har de etablerat sig i det svenska musiklivet som en synnerligen spännande konstellation, en av de intressantaste ensemblerna inom den nutida konstmusiken enligt många bedömare.

Med Monica Danielsons tidigare kritikerrosade tolkningar av Boulez Le Marteau sans Maître och Schönbergs Pierrot Lunaire samt Per Sjögrens framgångar med ensemblerna Gageego! och Spectra, har skapats nyfikenhet och förväntningar inom musikvärlden. I Duo Ego går man i närkontakt med publiken utifrån en alldeles egen, intim klangvärld.

Duon gästade Klusterfestivalen 2013 och det är en stor glädje för oss att än en gång hälsa Duo Ego välkommen till festivalen! Förutom Vad man måste kommer de även under lördagen att framföra verket Skyltmusik i Stadsbiblioteket.

duoego_2_foto kristin lidell

Foto: Kristin Lidell

Monica Danielson – mezzosopran; Per Sjögren – slagverk

http://www.duoego.se/

https://www.youtube.com/watch?v=doY91v4GIbw


19:00 UmeDuo
(Lilla Salen)

Cello- och slagverksduon UmeDuo framträder internationellt och brinner särskilt för nutida musik. Duon grundades 2008 av systrarna Erika och Karolina Öhman, födda i Umeå. Förutom etablerad samtida repertoar har de beställt och uruppfört verk av tonsättare som André Chini, Malin Bång, Esaias Järnegard och Teresa Carrasco. Framtida samarbeten inkluderar verk av Jenny Hettne och Leilei Tian. Arrangemang av musik från tidigare epoker kompletterar duons repertoar.

UmeDuo har framträtt på flera av de stora konserthusen i Europa och medverkat på festivaler som Tage für Neue Musik Zürich, Sound of Stockholm, Kammarmusikfestivalen i Sandviken samt Musik på Sörmländska Slott och Herresäten. 2016 väntar framträdanden vid festivaler och konsertserier i bl a St Petersburg, London och Zürich.
UmeDuo vann kammarmusik-biennalen Ung&Lovande i april 2013 där vinsten innebar två turnéer till ca 20 kammarmusikföreningar genom Sverige. Hösten 2013 erhöll UmeDuo ensemblestipendium från Kungliga Musikaliska Akademien, 2012 blev de stipendiater vid ”Schierse-Stiftung” i Berlin, och 2011 utsågs duon till ”Young Artists” av den brittiska konsertbyrån Park Lane Group. UmeDuo har studerat för Anders Loguin (Stockholm), Thomas Grossenbacher (Zürich) och Mike Svoboda (Basel) med flera.

ud3

Foto: Jonas Bilberg

Karolina Öhman – cello; Erika Öhman – slagverk

 

Program:


Malin Bång
 –  Arching  (2013) 10′


Timothy Salter
 –  Umuse (2012) 12′


Ulrike Mayer-Spohn
 –  fCuV (2014) 7′


Ricardo Eizirik
 –    re / wind / re / write (fast-forward version) (2014) 4′


Georges Aperghis
 –  Cinq Pièces (1994) 11′


Simon Steen-Andersen
 –   Next to Beside Besides #0+4 (2003/2006) 4′

 

http://www.umeduo.com/UmeDuo/Welcome.html

https://www.youtube.com/watch?v=qYZzcd31XU0


20:00 Pausmingel med ljudliga överraskningar!
(Foajén)

Välkommen till Klusters mysiga soffhörna i foajén utanför Lilla Salen! Här kan ni hänga med artisterna och festivalgänget och höra om våra olika verksamheter, köpa skivor, tidskrifter, medlemskap, och konsertbiljetter, lyssna på ljudkonst och mycket annat. Var beredd på spännande överraskningsframträdanden !

21:00 Perlonex (Lilla Salen)

Fredagskvällen avrundas med improvisationsmusik i absolut världsklass! Trion Perlonex, som funnits sedan 1998, tillhör de viktigaste och mest långlivade grupperna inom Echtzeitmusik (Realtidsmusik), den myllrande kreativa experimentmusikscen som växte fram i Berlin efter murens fall, och gruppen kommer under lördagen att hålla en föreläsning om detta fascinerande och , efter mer än 20 år, ännu mycket vitala musikfenomen. Förhoppningsvis ska fredagskvällens konsert trigga publikens nyfikenhet på Echtzeitmusiken – för en konsert med Perlonex brukar vara en omtumlande upplevelse! Med trummor, gitarr och diverse live-elektronik bygger gruppen upp något som börjar som en stillsam bris men växer till en klangernas tornado svepandes genom gränslandet mellan elektroakustisk improvisation, minimalism, noise och psykedelisk rock, där det råa och det subtilt sofistiskerade går hand i hand. Musik som gjort Perlonex till en lika självklar gäst i mörka källarklubbar som på högbrynta musikfestivaler. Missa inte detta!

 

perlonexxx

Ignaz Schick – live-elektronik; Burkhard Beins – trummor, slagverk; Jörg Maria Zeger – gitarr

http://www.burkhardbeins.de/groups/perlonex.html

https://www.youtube.com/watch?v=Zs-zGzit7Hg

 
Lördag 26 september

Kulturens Hus:

Lilla Salen:

11:00 – 12:00 Gong-meditation med Marlene Furbeck och Margit Schiött

Välkommen till en stunds skön vila och djup avslappning! Inga förkunskaper behövs. Du bara ligger ner på mattan och låter gongens vibrationer skölja över och genom dig. Släpper taget och låter dig svepas iväg av gongens vibrationer som påverkar dig såväl fysiskt som mentalt. Klangen löser upp spänningar och stimulerar cirkulationen. Ett tillstånd där kropp och själ kommer i harmoni och du kan hämta nya krafter.

Gongen är ett av våra äldsta instrument och har använts i tusentals år för att öka och födjupa den mänskliga medvetenheten och dess vibrationer beskrivs som universums urljud.

Spelar gör Marlene Furbeck och Margit Schiött från Yogastudion Fredsgatan 4.

(Fri entré)

FullSizeRender

Margit Schiött

SONY DSC

Marlene Furbeck


VIP-rummet:

13:00-14:00 Echtzeitmusik. Föreläsning om en experimentell musikscen i Berlin.

I början av 90-talet uppstod i det återförenade Berlin en ytterst kreativ och spretig experimentell musikrörelse i opposition mot såväl mainstreammusiken som mot det etablerade musikaliska avantgarde som upplevedes som alltför snävt och förstockat. Rörelsen, som haft sitt starkaste fäste i stadsdelar som Prenzlauer Berg och Mitte i det gamla Östberlin – en mycket speciell miljö där klubbar , festivaler och andra verksamheter frodades i övergivna och ockuperade byggnader och ett ständigt inflöde av musiker gav ny kreativ input – kom att kallas ”Echtzeitmusik” (Realtidsmusik), då den gemensamma nämnaren i dess myller var inställningen att musik skulle skapas i stunden. Med sin frejdiga gör det själv-anda och sin på samma gång konstnärligt kräsna och nyfiket inkluderande attityd , där improvisationsmusik och annan nutida konstmusik är och har varit lika självklara influenser som rock, jazz, och electronica, har Echtzeitmusiken blivit något av en konstmusikalisk punkrörelse som ännu efter drygt 20 år fortsätter att utvecklas och engagera.

Gruppen Perlonex som gästar årets Klusterfestival hör till de viktigaste och mest långlivade Echtzeitbanden , och dess medlemmar Burkhard Beins, Ignaz Schick och Jörg Maria Zeger har genom åren varit mycket involverade även i andra musikaliska konstellationer och som arrangörer av konserter och festivaler. För några år sedan deltog de i den grundliga dokumentation av Echtzeit-scenen som resulterade i en bok och en CD-box, och i detta seminarium, kryddat med åtskilliga lyssningsexempel, tar oss Burkhard, Ignaz och Jörg med på en fascinerande resa genom den berlinska musikrörelse som kallats ett alternativ även till det alternativa; ett inspirerande samtal kring såväl musiken i sig som dess – inte sällan egensinniga och innovativa – sätt att organiseras. Missa inte det!

echtzeitmusik_foto viola förster

”Echtzeitmusik”-storbandet Splitter Orkester. Foto: Viola Förster

http://www.soundofmusic.nu/artikel/echtzeit-%E2%80%93-fr%C3%A5n-tystnad-till-bredd

http://www.echtzeitmusik.de/index.php

(Fri entré)

Stadsbiblioteket:

14:30 – 15:30 Duo Ego: Skyltmusik (OBS! Ny tid!)

Duo Egos andra föreställning i samarbete med Luleå Riksteaterförening är en äventyrsresa i ord och toner! Hör musiken göra litteraturen sällskap i biblioteket. Följ böckernas väg från bokhyllorna till scenen. Skyltmusik placerar varsamt orden alldeles invid musiken och så hörs de. Nu hörs de, orden tar plats! Plötsligt hör vi någon ta sig ton, och det bland böckerna där vi väntar oss den klassiska tystnaden. Det är sångerskan, Monica. Hon ska precis till att leta upp böckerna hon behöver till konserten.Här börjar det. Verket. Det fortsätter sedan till nästa lokal. Publiken följer visst med. Javisst, och här i nästa rum placerar hon ut böckerna i skyltfönstret Per burit fram. (Fri entré)

Monica Danielson – mezzosopran Per Sjögren – slagverk

Program:

Mycket nöje! (Mikael Forsman – text och musik)

Forever and sunsmell
(e e cummings – text, John Cage – musik)

Book police
(Eva-Maria Berg – text, Mansoor Hosseini – musik)

The wonderful widow of eighteen springs
(James Joyce – text, John Cage – musik)

Ur Dvärgen Gustafs circus
(Bodil Malmsten – text, Thomas Liljeholm – musik)

Lilla Salen:

19:00 Norrbotten NEO – Empreintes digitales

Norrbotten NEO , Sveriges nyaste röst på den nutida musikscenen, är ett så givet inslag på Klusterfestivalen att ensemblen nog skulle kunna kallas festivalens husband!

Sedan starten i januari 2007 har NEO utvecklat ett nära samarbete med både yngre och väletablerade tonsättare och de bygger sin repertoar bland annat genom att kontinuerligt lägga ut nybeställningar. Ensemblen framträder frekvent på festivaler såväl i Sverige som utomlands och strävar efter att presentera vår samtidsmusik på ett inbjudande sätt för såväl vana som ovana lyssnare.

Årets festivalprogram utgör ett utsökt destillat av ensemblens repertoar de senaste åren och rymmer bland annat verk av framträdande svenska samtidskompositörer som Pär Lindgren och Per Mårtensson, ett för NEO:s violast Kim Hellgren specialskrivet stycke av Clint Needham, musik av en av Norrbottensmusikens tidigare ”composers in residence”, den innovative italienske mästaren Salvatore Sciarrino, liksom dynamiska tongångar av en annan italiensk nyskapare, den alltför tidigt bortgångne Fausto Romitelli. Samt inte minst det rytmiskt och klangmässigt eggande stycke av Joakim Sandgren som fått ge namn åt hela programmet – Empreintes digitales, digitala fingeravtryck. Musik som utmanar, tränger genom vardagsbruset och lämnar avtryck!

Robert Ek – klarinetter; Sara Hammarström – flöjter; Daniel Saur – slagverk; Mårten Landström –piano; Brusk Zanganeh – violin; Elemér Lavotha – cello; Kim Hellgren – viola

Norrbotten NEO_foto_Maria FäldtFoto: Maria Fäldt


Program:


Joakim Sandgren (f.1965)
: Empreintes digitales (2009) 9’

fl, slv, vl, live-elektronik

Clint Needham (f.1981): Viola music (2004) 9’

vla

Pär Lindgren (f.1952): Aliti – Mentre stiamo respirando (2006) 9’

fl, kl, vl, vc

Salvatore Sciarrino (f.1947): Codex Purpureus (1983) 12’

vl,va,vc

Fausto Romitelli (1963-2004): Domeniche alla periferia dell’ impero (1996) 11’

fl,bkl,vl,vc

Per Mårtensson (f.1967): Trio (1999) 8’

kl, pf, va

http://www.norrbottenneo.com/

https://www.facebook.com/pages/Norrbotten-NEO/929184930430168?fref=ts

https://www.youtube.com/watch?v=JQAISb4oGDI

Foajén:

20:15 Pausmingel med ljudliga överraskningar!

Välkommen till Klusters mysiga soffhörna i foajén utanför Lilla Salen! Här kan ni hänga med artisterna och festivalgänget och höra om våra olika verksamheter, köpa skivor, tidskrifter, medlemskap, och konsertbiljetter, lyssna på ljudkonst och mycket annat. Var beredd på spännande överraskningsframträdanden !

Lilla Salen:

21:00 Mats/Morgan Band

They played unbelievable, just unbelievable! (Frank Zappa)

1988 var året då två ynglingar från Umeå som lirat ihop sedan barnsben, 17-årige pianisten Mats Öberg och 21-årige trummisen Morgan Ågren, fick självaste Frank Zappa på fall. Den omvittnat perfektionistiske musiklegenden blev så genuint imponerad av de unga ekvilibristerna att han bjöd in dem att besöka honom i Los Angeles. Därmed var legenden Mats & Morgan född och duon kunde börja sitt segertåg över världen, en slingrande resa som nu äntligen efter snart tre decennier nått destination Klusterfestivalen! Med likaledes ärkevirtuosa bandkamraterna Gustaf Hielm på bas och Stefan Jernståhl på gitarr utlovar herrar Öberg och Ågren ett festivalavslut med salut, en hämningslös orgie i kompositoriska komplexiteter, sjövilda improvisationer, jazzigt sväng, atonalt oväsen, melodisk sötma och allsköns mer eller mindre musikaliska galenskaper i rakt nedstigande led från mästaren Zappa. Mycket nöje!

matsmorgan_band (500x333)


Mats Öberg – sång, klaviatur Morgan Ågren – trummor, slagverk Gustaf Hielm – bas Stefan Jernståhl – gitarr, klaviatur

https://www.youtube.com/watch?v=Vk2OqZUDxQM

http://cuneiformrecords.com/bandshtml/matsmorgan.html

https://www.youtube.com/watch?v=c_rgq9U9Zdg

Bli medlem i Kluster!

Kluster är en förening och scen för nutida konstmusik, för närvarande den enda i sitt slag i Norrbotten. Kluster vill bidra till en kraftfull förnyelse av konstmusiklivet i hela länet genom ett på samma gång nyfiket, öppet och kvalitetsmedvetet arbete med bland annat konserter, workshops, medverkan i olika festivaler samt arrangerandet av en egen festival.

Medlemskap i Kluster kostar 200 kr och gäller på livstid. Som medlem får du rabatterade priser på våra arrangemang samt naturligtvis en möjlighet att själv vara med och påverka programinnehållet. Medlemskap kan lösas på våra arrangemang eller genom att du sätter in medlemsavgiften på vårt bankgiro.

Läs mer på:
http://www.kluster.nu

OBS! Väljer du att lösa medlemskap när du köper biljett till

Klusterfestivalen kostar det endast 100 kr!

Klusterfestival 2015 arrangeras av föreningen Kluster.

 

Varmt tack till våra samarbetspartners, sponsorer och bidragsgivare – Norrbottensmusiken, Norrbottens läns landsting, Luleå Kommun, Luleå Tekniska Universitet, Luleå Riksteaterförening, Kulturens Bildningsverksamhet, Norrbotten NEO, Statens Kulturråd, Kulturens Hus, Fredsgatan 4, Svenska Kyrkan, Luleå Musik, OK Q8 och Hertz.

Grafisk formgivning: Anna Grape www.annagrape.se

 


			

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s