8 nov + 11 nov + 14 nov: Koloni möter Kluster – Powerdove (US), MAG (Gbg) + workshops!

8 nov + 11 nov + 14 nov: Koloni möter Kluster – Powerdove (US), MAG (Gbg) + workshops!

Kära vänner!

Göteborgsbaserade Koloni har under ett drygt decennium profilerat sig som en av landets mest kreativa och produktiva kulturarrangörer. Under ledning av den oförtröttlige Christian Pallin blandar Koloni nytänkande tongångar av kända och okända musiker med konst, film och mycket annat i en strid ström av arrangemang i och utanför Sverige. 6-14 november kommer Koloni till Norrbotten och Västerbotten för att tillsammans med lokala arrangörer göra konserter och workshops med två mycket spännande artister, Powerdove solo (Annie Lewandowski) från Ithaca, USA och MAG (Magdalena Ågren) från Göteborg. Några av dessa arr sker i samarbete med Kluster – en improvisationsworkshop med Annie Lewandowski på Musikhögskolan i Piteå 8 november, en workshop och konsertkvällSverigefinska Folkhögskolan i Haparanda 11 november samt en konsert i Piteå 14 november. Dessa samarbeten markerar också starten på Klusters höst-och-vårprojekt ”Kluster på turné”, där vi gör nedslag på olika platser i Norrbotten.

Missa inte detta! Varmt välkomna!

Läs mer om övriga turnén här !

8 november: Improvisationsworkshop på Musikhögskolan i Piteå med Annie Lewandowski (Powerdove)

Multiinstrumentalisten Annie Lewandowski (Powerdove) är en mycket mångfacetterad artist vars musikaliska verksamhet spänner från improvisation till experimentell pop, och vid sidan av ett stort antal musikaliska projekt undervisar hon även i improvisation och kompostion vid Cornell University. 8 november gästar hon Piteå och Kluster för en improvisationsworkshop som äger rum i sal A118 på Musikhögskolan kl 11-16. Inga förkunskaper krävs, bara ett öppet sinne och valfria akustiska eller elektroniska ljudkällor, inklusive den egna kroppen!
Workshopen är gratis, inga föranmälan krävs. För mer info: 073-7388819, anderslundkvist123@yahoo.se

Varmt välkomna!

annie2 annieee

Om Annie/Powerdove:

Annie Lewandowski is a composer, improviser, and multi-instrumentalist whose work has situated her between the worlds of improvisation and independent rock music. As an improviser on the piano and accordion, she has recorded with Fred Frith, the London Improvisers Orchestra, Caroline Kraabel, Tim Feeney, CAGE, and Doublends, Vert, and performed with improvisers including Theresa Wong, Miya Masaoka, Chris Cutler, Chris Corsano, Evan Parker, Ellen Fullman, and Charles Hayward.

Annie Lewandowski comes from Minnesota, a place full of things that are long and longer: church services, dinner tables, and worry lines, to name a few. Somebody said there are ten thousand lakes there; if that’s true, each of them shows up in some little way in Annie’s songs. She writes under the name Powerdove, which began as a band of one in California in 2007.

As a singer, guitarist, and keyboardist, Lewandowski has recorded with rock bands Emma Zunz, Xiu Xiu, The
Curtains, Former Ghosts, William Ryan Fritch, and Hawnay Troof. Her band Powerdove has released five recordings:
Live at the Maybeck House (self-released, 2010), a self-titled EP (Circle into Square, 2011), Be Mine (Circle into
Square, 2011), Do You Burn? (Circle into Square/ Murailles Music/ Africantape, 2013), and Arrest (Murailles Music/
Sickroom Records, 2014). Lewandowski has performed at festivals and venues across the United States and Europe,
including the Casa da Música (Porto, Portugal), the Hippodrome (London), Musica Nelle Valli (San Martin Spino, Italy),
the Great American Music Hall (San Francisco), the Frieze Arts Fair (London), Avalon (Los Angeles), and Redcat (Los
Angeles). She is a 2014 Civitella Ranieri Foundation Fellow.

Lewandowski received her Master of Fine Arts in Music Performance and Literature with a Specialization in
Improvisation from Mills College. At Mills, she was awarded the Flora Boyd Piano Performance prize for her work on
extended techniques for the piano. She is currently a lecturer in music at Cornell University.

”Lewandowski’s skeletal vocals nestled amidst house-of-cards instrumental arrangements point to a future where
improvisers might be able to bridge the gap between our present thirst for novel timbres and our past predilection for
narrative-driven songs.”
-Jonathan Pfeffer, WXPN, Philadelphia

Länkar:

http://music.cornell.edu/people/faculty/profile/annie-lewandowski/

http://www.annielewandowski.com/
http://powerdove.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/powerdovemusic
http://www.muraillesmusic.com/artistes/powerdove/

Arr: Koloni i samarbete med Kluster, med stöd av Kulturrådet

11 november: Konsert + workshop på Svefi i Haparanda med Powerdove solo, MAG och KlusterLab

11124063_1076517832368041_8271532490199790898_o

Kära vänner!

Välkomna till en gratis konsert i Svefis mysiga ljuslabb! Uppträder gör Powerdove Solo, MAG och KlusterLab, och Koloni DJ:ar. Det blir en kväll med experimentell, spontan och improvisationsrik musik!

Info om akterna:

POWERDOVE SOLO
Annie Lewandowski is a composer, improviser, and multi-instrumentalist whose work has situated her between the worlds of improvisation and independent rock music. As an improviser on the piano and accordion, she has recorded with Fred Frith, the London Improvisers Orchestra, Caroline Kraabel, Tim Feeney, CAGE, and Doublends, Vert, and performed with improvisers including Theresa Wong, Miya Masaoka, Chris Cutler, Chris Corsano, Evan Parker, Ellen Fullman, and Charles Hayward.

Annie Lewandowski comes from Minnesota, a place full of things that are long and longer: church services, dinner tables, and worry lines, to name a few. Somebody said there are ten thousand lakes there; if that’s true, each of them shows up in some little way in Annie’s songs. She writes under the name powerdove, which began as a band of one in California in 2007.

powerdove @ Café de la Danse - 2013.11.19

Länkar:
http://www.annielewandowski.com/
http://powerdove.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/powerdovemusic
http://www.muraillesmusic.com/artistes/powerdove/
—————————————————————————-

MAG
MAG aka Magdalena Ågren works with live samplings of trombone, megaphone, voice, guitar, sound and the noise around her. The music is built up from scratch. From the smallest simple element it grows to a gigantic dystopian lo-fi orchestra that sometimes is restrained and suggestive, sometimes chaotic and wild.
MAG has toured in Scandinavia, Poland. Germany, France, Spain, Portugal, Canada and USA, and has shared the bill with acts like Lightning Bolt, Legendary Pink Dots, Trumans Water, Ora Cogan, Wildbirds and Peacedrums, The Skull Defekts etc. And played at festivals/venues such as Mission Creek Music and Art Festival (San Fransisco), Arts Birthday (Stockholm), FakeJazz (Vancouver), Festival of Endless Gratitude (Copenhagen) and Dockwille festival (Hamburg).

mag

” She opened for us in Malmo and I’m still scraping my jaw from the floor after dragging it all the way back to The Netherlands. Marvellous, hugely inventive…. words aren’t enough”
– Edward Ka-Spel, Legendary Pink Dots

http://magagren.wordpress.com/

KLUSTERLAB

Dynamiska drones, suggestiva ljudlandskap och vildsinta elektroakustiska improvisationer! KlusterLab är en löst sammansatt improvisationsgrupp som vuxit fram ur föreningen Klusters återkommande jam, och som på ett inbjudande sätt vill föra fram improvisationsmusiken i och utanför Norrbotten! Kom och lyssna – och spela med själv!

klusterlab

Per Garpebring – live-elektronik ; Anders Lundkvist –stränginstrument, slagverk, diverse ljudobjekt; Björn Sikström-laptop; Margit Schiött – live-elektronik

Länk:

https://soundcloud.com/klusterlab_norrbotten
————————————————————

KOLONI
Koloni is a constantly nomadic music promoter, who preferably combines artistic styles, forms and expressions. Backed by a large personal network,

Koloni books both domestic and international bands, renowned as well as unknown. Accessible experimental music shares the club stage with film screenings and performance.

Koloni started 2004 and is based in Gothenburg Sweden and is directed artistically by Christian Pallin.
Koloni also produces events in and outside Sweden.

www.kolonigbg.com
https://www.facebook.com/koloni.gbg

Mer info om konserten i Piteå 14 november inom kort!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s