20-21 april:KILIMA i Haparanda och Gällivare!

Kilima_9371

Kilima bjuder in till en musikalisk odyssé.

Kim Hellgren (viola & elektronik), Lisa Stenberg (elektronik) och Margit Schiött (gongar & elektronik) framför musik i gränslandet mellan det akustiska och elektroniska, det storslagna och det intima med en underliggande drömlik utgångspunkt.

Efter premiärkonserten på Klusters minifestival i Luleå 19 april åker Kilima nu på en kortare turné i Norrbotten, med framträdanden på Sverigefinska Folkhögskolan i Haparanda 20 april och Sjöparksskolans aula i Gällivare 21 april.

Turnén arrangeras i samarbete mellan Kluster, Sverigefinska Folkhögskolan och Kulturskolan i Gällivare, med stöd från Norrbottens läns landsting och Statens Kulturråd.

Varmt välkomna!

Haparanda:
Onsdag 20 april kl 19-21
Sverigefinska Folkhögskolan, Ljuslabbet
Fri entré
http://www.svefi.net

Facebookevent

16-04-20-konsert-kilima

Gällivare
Torsdag 21 april kl 18-20
Sjöparksskolans aula
Fri entré

 

Kilima_21april_affisch_2

Medverkande:

Kim Hellgren är sedan 2010 violast i den nutida musikensemblen Norrbotten NEO, och stämledare i Norrbottens Kammarorkester. Hon är uppvuxen strax söder om Göteborg men har i omgångar haft sin bas i Stockholm då hon studerade vid KMH och Edsbergs musikinstitut. Kim har som kammarmusiker deltagit vid ett flertal internationella och nordiska festivaler, medverkat på skivinspelningar och uruppfört många nyskrivna verk, något som hon tycker är extra roligt. Innan Kim började jobba i NEO var hon anställd i Bergen Filharmoniske Orkester.

Lisa Stenberg är tonsättare och musiker från Luleå, baserad i Stockholm.
Lisas verk tar sig flera olika former, så som musik för instrumentalister och ensembler i varierande konstellationer, elektroakustiska verk och soloframträdanden. Hon samarbetar även med koreografer och andra konstnärer, komponerar och framför musik för scen- och performanceverk och har arbetat med offentliga ljudinstallationer.

http://www.lisastenberg.com

Margit Schiött började som bildkonstnär men övergick snart till att arbeta inom teatern med allt från scenografi och kostym till att själv stå på scenen. Sedan blev det olika musikprojekt för bl a Rikskonserter – till exempel workshops med instrumentbygge och så kallade ljudverkstäder. Hon har också turnerat med musikteater för barn i hela landet. Numera arbetar Margit i huvudsak som ljudkonstnär med Luleå som bas.

http://www.margitschiott.se

Kluster:
http://www.kluster.nu

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s