9 november: Filmvisning på Lillan – Noisy people

noisypeople_kluster_web

Kära vänner!

Torsdag 9 novemberLillan visar Kluster Tim Perkis´hyllade dokumentär ”Noisy people” från 2007, en underhållande skildring av den mycket kreativa improvisationsmusikscenen i San Francisco/Bay Area, där musiker och ljudkonstnärer som slagverkaren Gino Robair, basisterna Damon Smith och George Cremaschi, saxofonisten Phillip Greenlief, trumpetaren Tom Djll, violinisten Dan Plonsey, pianisten Greg Goodman och multiinstrumentalisten och instrumentbyggaren Cheryl Leonard utforskar klangernas värld med stor nyfikenhet och kompromisslös hängivenhet. I mångt och mycket kan denna scen ses som ett slags punkrörelse med litet andra musikaliska förtecken, här finns en glödande DIY-anda och en stor uppfinningsrikedom och handlingskraft när det kommer till att få musikaliska arrangemang att äga rum, trots att de ekonomiska resurserna ofta är begränsade. Filmen visar på en möjlighet att leva ett flödande rikt musikaliskt liv långt från huvudströmmen.

Filmens skapare Tim Perkis är själv en mycket aktiv musiker inom denna scen, så ”Noisy people” kan ses som en insiders skildring av ett gäng musikaliska outsiders!
Kvällen inleds med att Anders Lundkvist från Kluster gör en kortare presentation av filmen, och efter visningen tar vi ett litet samtal om det vi sett och hört!

Varmt välkomna!

Plats: Lillan i Luleå, Skeppsbrogatan 16
Tid: Torsdag den 9 november kl 19:00
Fri entré!

Arr: Kluster med stöd från Region Norrbotten

Kommande evenemang på Lillan under hösten: 7 december.

PS.
Kika in på vår Instagram (sök på kulturforeningen_kluster)för bilder och filmklipp från tidigare torsdagar på Lillan och från konserten med Barriärorkestern i Luleå 22 oktober!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s