8 februari – Kluster på Lillan: Lisa Stenberg ger konserten MONUMENT

LisaAffisch

Kära vänner!

Vårens första torsdagsarrangemang på Lillan blir ett möte med kompositören Lisa Stenberg, som ger konserten MONUMENT.

Musiken är komponerad och inspelad på den unika och legendariska synthen EMS Synthi 100. Den analoga/digitala hybridsynthen omskrivs ofta som monstruös och komplex men Lisa vill framhålla instrumentets sensitivitet och liknar upplevelsen av att traktera Synthin med att färdas i ett massivt men graciöst rymdskepp; ett drömlikt tillstånd med 2 ton tung maskin  och elektricitet under händerna.

MONUMENT uruppfördes i Athen i april 2017 i samband med den fjortonde upplagan av documenta, en av världens största utställningar för samtidskonst.

Lisa Stenberg är kompositör av instrumental, elektroakustisk och elektronisk musik med intresse för textur, tid och spatialitet. Hennes musik undersöker utvidgade durationer; en slags tillstånd av tidlöshet genom långsamma förlopp och gradvisa skiftningar.

 

http://lisastenberg.com

https://soundcloud.com/lisa-stenberg

Varmt välkomna!


Plats:
Lillan i Luleå, Skeppsbrogatan 16
Tid: Torsdag den 8 februari kl 19:00
Entré: 100 kr (ordinarie), 60 kr (medlem Kluster). OBS! Kontant betalning eller SWISH 1235444187 (märk insättningen ”Lillan 8 februari”)
Tillgänglighet i lokalen:
http://www.lillanlulea.se/tillganglighet/

Kika in på vår Instagram (sök på kulturforeningen_kluster) för att se bilder från tidigare Klusterarrangemang på Lillan och med Barriärorkestern med mera!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s