23 mars: RESONANS 2018!!

isaffisch_mail (1)

Kära vänner!

Fredag 23 marsStudio Acusticum händer det igen! Då arrangerar Kluster för sjunde året i rad minifestivalen RESONANS, ett behändigt eftermiddagsarrangemang fullknökat med fascinerande upplevelser för ögat och örat! RESONANS bjuder på inte mindre än sex konserter, med stor bredd och mycket spets! Kom och upplev när musikern och tonsättaren Kristin Boussard spelar på kolsyreis, när gruppen Re:Bell med poeten Daniel Boyacioglu, sångerskan Qarin Wikström, violinisten George Kentros och elektronmusikern Mattias Petersson gör djärva nytolkningar av nationalskalden Bellman eller hur klangen från den preparerade Acustiumorgeln smälter samman med sopran-och-klarinettditon i ett verk av uppfinningsrike tonsättaren Ansgar Beste! Ett annat av Ansgar Bestes verk, ”Rituel Bizarre” för 13 preparerade solostråkar, framförs av Arctic String Orchestra (där bland annat medlemmar ur Norrbottens Kammarorkester ingår) under ledning av tonsättaren själv. Missa inte heller chansen till en orgelvisning med professor Gary Verkade! Detta och mycket mer finner ni på årets RESONANS, som tack vare stödet från våra samarbetspartners och bidragsgivare har fritt inträde!

Varmt välkomna!

Fredag 23 mars kl 12:00-18:00
Studio Acusticum,  Piteå
Fri entré

Programmet i korthet:

12.30 Stora salen:
Orgelvisning med professor Gary Verkade och tonsättaren Ansgar Beste. Publiken får uppleva orgeln och lära sig om orgelpreparering.

13.00 Stora salen:
Dialogues Tremblents III
Uruppförandet av ett klangimprovisatoriskt stycke av Ansgar Beste där orgeln smälter samman med sopran och klarinett, som vandrar omkring i salen, för att skapa en akustisk surround-effekt av orgelklangen. Medverkande:  Gary Verkade, Helena Holmlund och Ansgar Beste (orgel), Josefine Gellwar Madsen (sopran), Stina Andersson (klarinett)
http://www.ansgarbeste.com/

13.30 Orkestersalen:
Synthestesia
Ett audiovisuellt verk av Therese Forsberg som leker med hörsel, synintryck och hjärnans förmåga att skapa sammanhang och mening.

14.00 Black Box:
Holding Office
Vad händer med en person som får möjlighet att stå över reglerna för samhället? Vad händer med resten av samhället? Ett verk av Olle Sundström om ett politiskt val. Medverkande: Olle Sundström, Jörgen Häll, Molly Påhlsson.
https://soundcloud.com/olle-sundstr-m-composer

14.45 Stora salen:
Rituel Bizarre
Ett rytmiskt pulserande stycke av Ansgar Beste i en dialektisk form – förstaviolinerna mot resten av ensemblen, från kontrast till samklang, från slagverks- till stråkljud. Medverkande: Ansgar Beste (dirigering och komposition), Arctic String Orchestra.
http://www.ansgarbeste.com/

Paus i Foajen
Det serveras te, kaffe och korv med bröd. Ta med småpengar (tior och tjugor) eller swisha. Passa på att mingla med Klustergänget och ta del av ljudkonstutställningen med flera olika verk.

15.45 Orkestersalen:
Songs, Evaporate!
Fångade i isen väntar de, de vackra, de grymma, de levande. Väntar på att värme och luft ska sätta dem fria. Ett verk för röst, violin och kolsyreis av och med Kristin Boussard.
http://kristinboussard.se/

 

mejl
Kristin Boussard

16.30 Black Box:
Re:Bell
En nationalskald från 1700-talet i ett nutida svenskt perspektiv, där integration, genus, musikalisk form och laptop är några element som vidrörs. Medverkande: Daniel Boyacioglu (text, röst), Qarin Wikström (sång), George Kentros (violin), Mattias Petersson (live-elektronik).
http://www.re-bell.se/

rebell1
George Kentros och Mattias Petersson, Re:Bell

Programmet i dess helhet finner ni här:
Resonans 2018_Program

Tillgänglighet i lokalen:
http://www.studioacusticum.com/kontakt/

Arr: Kluster. Stöd och samarbeten: Statens Kulturråd, Ny(a)modigheter, Region Norrbotten, Studio Acusticum, Luleå Tekniska Universitet/Musikhögskolan i Piteå, Piteå Kommun, KVAST, Konstnärsnämnden, Föreningen Svenska Tonsättare, Nordiska Ministerrådet, Ministry of Culture and science of the German State of North Rhine-Westphalia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s