12 april: Kluster på Lillan – Marcus Fjellströms filmkonst

MarcusFjellstroem

Kära vänner!

Marcus Fjellström, som avled i sitt hem i Berlin i september 2017, endast 37 år gammal, var en mångsidigt begåvad tonsättare och multimediakonstnär som verkade i gränslandet mellan modern klassisk musik, elektroakustisk musik och film/videokonst. Marcus Fjellström hade en stark anknytning till Norrbotten, då han var född i Luleå , studerade komposition vid Musikhögskolan i Piteå och skrev verk för Norrbotten NEO. I november 2015 uruppfördes Marcus Fjellströms första och enda opera, ”Boris Christ” av Piteå Kammaropera.

Torsdag 12 april på Lillan arrangerar Kluster en retrospektiv visning av de filmer, eller audiovisuella verk, som utgjorde en viktig del av Marcus Fjellströms produktion. Anders Lundkvist från Kluster guidar oss genom en stor och alltför tidigt bortgången konstnärs verk, där influenser från Franz Kafka, David Lynch, surrealistisk animation, Monty Python-aktig humor och mycket annat formar en skymningsaktigt suggestiv helhet.

Varmt välkomna!

Plats: Lillan i Luleå, Skeppsbrogatan 16
Tid: Torsdag den 12 april kl 19:00
Fri entré!

Arr: Kluster med stöd från Region Norrbotten

Marcus Fjellströms film ”Reanimation music” :
https://www.youtube.com/watch?v=UeEcVoeIcdw

Kommande evenemang på Lillan under våren: 3 maj.


PS.

Kika in på vår Instagram (sök på kulturforeningen_kluster)för bilder och filmklipp från tidigare torsdagar på Lillan och från andra arrangemang, som Resonans 2018, som ägde rum på Studio Acusticum i Piteå 23 mars!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s