3 maj: Kluster på Lillan – ”Steal like an artist”

popUp

Kära vänner!

”Steal like an artist!” Det sägs att bra konstnärer lånar och stora konstnärer stjäl. Torsdag 3 maj gästas Lillan av kompositören Kristin Boussard och journalisten och ljudkonstnären Therese Forsberg, som med utgångspunkt i konstmusikens och ljudkonstens värld gör en djupdykning i detta fascinerande ämne i en live-version av deras podcast KVAST Pop up Pod. Kvällen arrangeras i samarbete mellan Kluster och KVAST (Kvinnlig Anhopning av Svenska Tonsättare).

Varmt välkomna!  

Plats: Lillan i Luleå, Skeppsbrogatan 16
Tid: Torsdag den 3 maj kl 19:00
Entré: 100 kr (ordinarie), 60 kr (medlem Kluster). OBS! Kontant betalning eller SWISH 1235444187 (märk insättningen ”Lillan 3 maj”)

Tillgänglighet i lokalen:
http://www.lillanlulea.se/tillganglighet/

Arr: Kluster i samarbete med KVAST, med stöd från Region Norrbotten.


Om KVAST, KVAST Pop up Pod, Kristin Boussard och Therese Forsberg:

Kvinnlig Anhopning av Svenska Tonsättare (KVAST) är en ideell förening vars huvudsyfte är att öka medvetenheten om och antalet framföranden av musikverk komponerade av kvinnliga tonsättare. KVAST tillkom på initiativ av tonsättaren och professorn Karin Rehnquist, som även var dess första ordförande 2009-11.
Läs mer om KVAST här:
http://kvast.org

KVAST Pop up Pod, skapad av KVAST-filialen i norr, görs av Kristin Boussard och Therese Forsberg, som båda har ett genuint intresse för ny musik och ljudkonst. De vill utmana sina egna och dina öron och hitta mer ny musik. I varje avsnitt utgår de från ett tema och väljer ut några stycken som de spelar upp för varann och pratar om. Elakingar skulle kalla det lika pretto som tramsigt, andra skulle säga att det är ett lättsamt sätt att höra massor av musik av kvinnliga tonsättare.

kristinochtheresekvastpopuppod

Läs och lyssna här:
http://kvast.org/kvast-pop-up-pod-djur/

Kristin Boussard

Kristin Boussard är tonsättare, bosatt i Piteå, med verk som Min Eallin, Dry Your Ice och Make a Fish Come True på sitt CV. Hennes musik spelas i flera olika länder och har ett nyfiket uttryck som ofta kompletteras med visuella element.
http://kristinboussard.se/


Therese Forsberg

Therese Forsberg är journalist och ljudnörd, bosatt i Piteå, och har arbetat mycket med radio. Hon brinner för de små ljuden och för att bygga egna elektroniska instrument.
http://marietherese.se/

Detta är vårens sista ”Kluster på Lillan”-torsdag! Väl mött igen till hösten! Planerade datum: 6 september, 4 oktober, 8 november, 6 december. Vi ses!

PS:
Kika in på vår Instagram (sök på kulturforeningen_kluster) för att se bilder från tidigare Klusterarrangemang på Lillan och med Barriärorkestern med mera!

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s