6 september – Kluster på Lillan : Duo Saur/Ek ger konserten SPECTRUM

spectrum2

Kära vänner!

Hösten är här och det är återigen dags för Kluster att göra Lillan i Luleå till en konstmusikens inbjudande gräsrotsscen! Under fyra torsdagar från september till december bjuder vi, för tredje terminen i rad, in till lika mysigt intima som tanke- och häpnadsväckande kvällsarrangemang. Det kan vara allt från föreläsningar till filmvisningar, högtalarkonserter och live-framträdanden – den gemensamma nämnaren är viljan att lyfta fram de många kreativa talanger som finns i det konstmusikaliska närområdet!

Först ut är konsertprogrammet SPECTRUM med Duo Saur/Ek – slagverkaren Daniel Saur och klarinettisten Robert Ek, båda medlemmar i Norrbotten NEO.
”Ett spektrum är ett tillstånd/en betingelse som ej begränsas till en specifik uppsättning värden utan kan variera steglöst över ett kontinuum”

Med dessa kryptiska ledord guidar Duo Saur/Ek publiken genom ett spännande program, rymmandes allt från minimalism till maximalism, simplisism till spektralism, via diverse tonsättare från Ά till Ώ.

DANIEL

robertmadefotomarcofeklistoff

Program:

Fredrik SöderbergWrong Music 2 (2004)
Cameron BrittBubble Chamber (2014)
Saur/Ek2:1 (2018) uruppförande
Steve ReichNew York Counterpoint (1985)
Thomas RinkerFrigate (2008)
Daniel SaurA New Life (2018) uruppförande

Duo Saur/Ek

Under åren som medlemmar i Norrbotten NEO har en gemensam önskan att utforska det lilla formatet lett till att Daniel Saur och Robert Ek samarbetat som duo i ett antal projekt. Även om det finns en hel del musik skriven för sättningen klarinett-slagverk jobbar duon aktivt med att förnya repertoaren såväl genom nya beställningar (av bland andra Johan Ramström) som med musik skriven av Daniel själv. Duo Saur/Ek har (på ”hemmaplan”) framträtt vid Klusterfestivalen 2015 och New Directions Festival 2016. Under hösten 2017 turnérade duon, förstärkt med slagverkaren Roberto Soto Hernandez, runt i Mexiko.

Just nu pågår arbetet med inspelningen av skivan ”The Labyrinth” som kommer att släppas 2019.

http://danielsaur.com
http://www.remusik.se


Varmt välkomna!

Plats: Lillan i Luleå, Skeppsbrogatan 16
Tid: Torsdag 6 september kl 19:00
Entré: 100 kr (ordinarie), 60 kr (medlem Kluster). OBS! Kontant betalning eller SWISH 1235444187 (märk insättningen ”Lillan 6 september”)

Tillgänglighet i lokalen:
http://www.lillanlulea.se/tillganglighet/

Arr: Kluster i samarbete med Norrbottensmusiken, med stöd från Region Norrbotten

Övriga Lillan-arrangemang hösten 2018: 15 november, 6 december. 11 oktober utgår tyvärr. Mer info om dessa arrangemang inom kort!

Kika in på vår Instagram (sök på kulturforeningen_kluster) för att se bilder från tidigare Klusterarrangemang på Lillan och från festivalen Resonans med mera!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s