4 & 7 november: Kluster presenterar två toppkonserter – Norrbotten NEO och Ensemble GAHLMM!

Kära vänner!

Kluster arrangerar inom kort två höjdarkonserter på Kulturens Hus! Missa inte det!
Söndag 4 november tecknar Norrbotten NEO ett musikaliskt porträtt av Per Mårtensson, en av våra mest profilstarka tonsättare, med vilken ensemblen samarbetat flera gånger. Allt från grekisk mytologi till östtysk politik inspirerar hans raffinerade verk, vilka inramas av stycken av Helmut Lachenmann, Paul Hindemith och Kim Hedås.

Onsdag 7 november äger en unik och synnerligen häftig konsert rum. Med anledning av att Föreningen Svenska Tonsättare (FST) fyller 100 år har en helt ny ensemble bildats! Ensemble GAHLMM består av sex musiker från den nutida svenska konstmusikens frontlinje, som med cello, fiol, piano, flöjt, slagverk och elektronik tolkar ett antal nyskrivna stycken av tonsättare som är medlemmar i FST. Spännande och högaktuella toner som visar på bredden inom den nutida konstmusiken – från kammarmusik till improvisation och elektronik!

Missa inte detta!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s