16 maj: Kluster på Lillan – Imhotep

Kluster_Imhotep_16 maj

 

Kära vänner!

Varmt välkomna till ännu en Kluster-kväll på Lillan! Denna torsdag bjuder vi på premiärkonserten för musikprojektet Imhotep, där Anders Lundkvist återanvänder, skruvar till och live-interagerar med en uppsjö klanger hämtade från två decennier av experimentellt musikskapande inom noise, electronica, psykedelia och elektroakustisk improvisation. Lägg därtill en dos visuella och performativa inslag och resultatet blir ett dynamiskt framträdande, en äventyrsresa genom ett ljudande universum som vibrerar av trasig skönhet och inrymmer allt från lyriska lågmäldheter på tystnadens rand till dundrande noisekaskader och pulserande rytmer! Missa inte detta!

Hjärtligt välkomna!

Plats: Lillan i Luleå, Skeppsbrogatan 16
Tid: Torsdag den 16 maj kl 19:00
Entré: 100 kr (ordinarie), 60 kr (medlem Kluster). OBS! Kontant betalning eller SWISH 1235444187 (märk insättningen ”Lillan 16 maj”)

Tillgänglighet i lokalen:
http://www.lillanlulea.se/tillganglighet/

Arr: Kluster med stöd från Region Norrbotten och Luleå Kommun

Kommande arrangemang på Lillan till våren: 13 juni. Väl mött då!

Kika in på vår Instagram (sök på kulturforeningen_kluster) för att se bilder från tidigare Klusterarrangemang på Lillan och med Ensemble GAHLMM med mera!

 

Anders Lundkvist (f.1971 i Umeå) är journalist, musiker och kulturarrangör, verksam i Norrbotten sedan 2009. Vid sidan av en långvarig verksamhet som arrangör av konserter och festivaler med experimentell och nutida musik i föreningarna Moonshake (Umeå) och Kluster (Luleå/Piteå) har han sedan början av 2000-talet framträtt i ett antal experimenterande konstellationer, däribland Vänliga Jättar (electronica), Selenite Summit (elektroakustisk improvisation/noise), Aceite de Perro och Sudanese Kinship (akustisk fri improvisation) och Tungan i väggkontakten (poesi/musik/performance). På senare år har han främst spelat med föreningen Klusters löst sammansatta improvisationsgrupp KlusterLab och improvisationsstorbandet Norrbotten Improvisers´Orchestra.

IMG_E8093

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s