13 februari: Kluster på Lillan – Marcus Fjellströms filmkonst

Marcus F_13 feb_affisch

Kära vänner!

Marcus Fjellström, som avled i sitt hem i Berlin i september 2017, knappt 38 år gammal, var en mångsidigt begåvad tonsättare och multimediakonstnär som verkade i gränslandet mellan modern klassisk musik, elektroakustisk musik och film/videokonst. Marcus Fjellström hade en stark anknytning till Norrbotten, då han var född i Luleå , studerade komposition vid Musikhögskolan i Piteå och skrev verk för Norrbotten NEO. I november 2015 uruppfördes Marcus Fjellströms första och enda opera, ”Boris Christ” av Piteå Kammaropera.

MarcusFjellstroem

Torsdag 13 februari på Lillan arrangerar Kluster än en gång en retrospektiv visning av de filmer, eller audiovisuella verk, som utgjorde en viktig del av Marcus Fjellströms produktion. Anders Lundkvist från Kluster guidar oss genom en fascinerande och alltför tidigt bortgången konstnärs verk, där influenser från Franz Kafka, David Lynch, surrealistisk animation, Monty Python-aktig humor och mycket annat formar en skymningsaktigt suggestiv helhet.

Varmt välkomna!

Plats: Lillan i Luleå, Skeppsbrogatan 16
Tid: Torsdag den 13 februari kl 19:00
Fri entré!

Arr: Kluster med stöd från Region Norrbotten och Luleå Kommun

Marcus Fjellströms film ”Reanimation music” :
https://www.youtube.com/watch?v=UeEcVoeIcdw

Nästan evenemang på Lillan under våren: Konsert med ljudkonstnären Louise Magnusson 5 mars.


PS.

Kika in på vår Instagram (sök på kulturforeningen_kluster)för bilder och filmklipp från tidigare torsdagar på Lillan och från andra arrangemang.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s