5 mars: Kluster på Lillan – Louise Magnusson

Louise Magnusson Lillan 5 mars

Kära vänner!

Torsdag 5 mars bjuder Kluster in till en spännande konsert på Lillan i Luleå med musikern, kompositören och ljudkonstnären Louise Magnusson, uppväxt i Piteå och sedan många år bosatt i Göteborg, där hon bland annat jobbar med konceptuell notation för ensemble, elektroakustisk musik, noise och installationer samt musik för mode, film, dans och teater.  Louise Magnusson använder sig ofta av egenkonstruerade instrument som både kan styras och leva sitt eget liv, och hon strävar efter att gå utanför det traditionella tonsättarspråket och jobba med fler sinnen som förmedlare av instruktioner mellan tonsättare och musiker. I centrum för hennes skapande står utforskandet av vad ljud, tankar och det taktila har gemensamt, och hur dessa förhåller sig till vår upplevelse av tillvaron. Missa inte detta!

Varmt välkomna!

louisemagnusson

Plats: Lillan i Luleå, Skeppsbrogatan 16
Tid: Torsdag den 5 mars kl 19:00

Entré: 100 kr (ordinarie), 60 kr (medlem Kluster)

OBS! Kontant betalning eller SWISH 1235444187 (märk insättningen ”Lillan 5 mars”)


Arr: Kluster med stöd från Region Norrbotten och Luleå Kommun
louise
Foto: Oliver Dickens

Info:

Louise Magnusson (f.1983). Uppväxt i Piteå, bosatt i Göteborg. Bland annat studerat komposition vid Högskolan för Scen och musik i Göteborg, idégestaltning med inriktning ljudkonst vid Göteborgs Konstskola, kulturstudier vid Göteborgs universitet och textila hantverk vid Vadstena folkhögskola. Arbetar med bl.a. konceptuell notation för ensemble, EAM, noisemusik, ljudkonst samt komponerat musik för dans, film, mode och teater. Medlem i Föreningen Svenska Tonsättare (FST) sedan 2018 och ledamot i Riksförbundet Arrangörer av Nutida Konstmusik (RANK). Vice ordförande i arrangörsföreningen GEIGER (Göteborg), musiker i noise-ensemblen GGR Betong.

Länkar:

https://fst.se/tonsattare/louise-magnusson

http://www.louisemagnusson.com

https://m.soundcloud.com/louisemagnusson

https://vimeo.com/53744546

https://www.youtube.com/watch?v=S35IGyB38zUPS.

Kika in på vår Instagram (sök på kulturforeningen_kluster)för bilder och filmklipp från tidigare torsdagar på Lillan och från andra arrangemang.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s