14 oktober: BOX PLAY – Kör och live-elektronik (KMA 250 år)

Kära vänner!

Efter en lång pandemirelaterad dvala är nu Kluster, Norrbottens förening för nutida konstmusik, äntligen på väg att vakna upp igen. 3 oktober hölls ett försenat årsmöte där den nya styrelsen valdes och verksamhetsivern är nu stor! Föreningens mål är att, om pandemiläget och annat tillåter, vara högeligen aktiva igen från och med våren 2022. Resten av denna höst kommer att ägnas åt en rejäl ”rundsmörjning” där vi får ordning på allt ”klusterskt” och planerar för 2022. Inom kort kommer en ny hemsida att ersätta denna och vi kommer även att på andra sätt förnya och förbättra marknadsföringen.
Kluster mjukstartar emellertid verksamheten genom att i egenskap av samarrangörer till ”BOX PLAY – Kör och live-elektronik” slinka med på tåget när Kungliga Musikaliska Akademien (KMA)

fyller 250 år.
Missa inte detta!

Plats: Studio Acusticum, Stora salen
Tid: Torsdag den 14 oktober kl 18:00
Fri entré!
Tillgänglighet i lokalen:
https://studioacusticum.se/ditt-besok/tillganglighet/

Arr: Kungliga Musikaliska Akademien, Luleå tekniska universitet, Studio Acusticum, Kluster, Courthouse Music.

Varmt välkomna till en unik musikalisk upplevelse i improvisationens tecken!

Med anledning av Kungliga Musikaliska Akademiens jubileumsår har Luleå tekniska universitet/Musikhögskolan i Piteå bjudit in tonsättarstudenter vid alla musikhögskolor i Sverige att bidra med musikaliska ”boxar” för kör. Boxarna används som improvisatoriskt underlag för ett nytt experimentellt verk för blandad kör (SATB) och live-elektronik – BOX PLAY. Verket framförs i Studio Acusticum av Kammarkören vid Piteå Musikhögskola och en skräddarsydd elektronikensemble med lärare och studenter från kompositionslinjen.

Evenemanget består av två delar – en workshop med fri improvisation och en konsert där det slutgiltiga verket BOX PLAY uruppförs. Evenemanget spelas in av Courthouse Music.

WORKSHOP 14 OKT kl. 18:00-19:00

Evenemanget inleds med en improvisationsworkshop där kammarkören och elektronikensemblen kommer att improvisera fritt utifrån ett komponerat underlag. Samspelet mellan sångarna, dirigenterna och de elektroniska klangerna utgör här grunden för den musikaliska processen. Resultatet är ett äventyrlig utforskande av musikaliska gester som transformeras, sammanstrålar och går i strid med varandra…

KONSERT 14 OKT kl. 20:00-21:00: BOX PLAY

BOX PLAY är en ”stafettkomposition” med bidrag från olika tonsättarstudenter. Bidragen har satts samman till ett fullskaligt verk för kör och live-elektronik. Musiken färdas mellan kontrasterande texturer, harmonier och klanger. Under resans gång improviserar musikerna inom ramen för det komponerade materialet. Elektroniken används här både för att införa främmande ljud och för att i realtid förvandla körklangerna till utomvärldsliga gestalter. I dialogen mellan det mänskliga och det elektroniska uppstår den konstnärlig lek som verket söker förverkliga.

ELEKTRONIKENSEMBLEN
Under ledning av:
Hans Lennart Jonsäll
Jörgen Häll

MUSIKHÖGSKOLANS KAMMARKÖR, PITEÅ
Under ledning av:
Erik Westberg
Mathieu Keith
Maria Andrejic Bengtsson

Eventet på Facebook:
https://www.facebook.com/events/1214773435664120

Eventet på Studio Acusticums hemsida:
https://studioacusticum.se/evenemang/box-play/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s